Tudatosan harmonikus advent

Gondoljuk át, hogyan tudjuk a mostani világban a gyermekeinkkel megélni úgy az adventi időszakot, hogy az értéket adjon mindannyiunknak? Miként telhet el az együtt töltött idő szeretetteli megengedésben, miközben készülődünk, teszünk-veszünk?

Ahogyan korábban megírtam, kezd a hitvallásommá válni Jim Roth mondása, miszerint: „Légy boldog azzal, ami van, miközben afelé törekszel, amire vágysz.”

Itt vagyunk Advent küszöbén és elméláztam azon, hogyan is zajlott ez az időszak a gyermekkoromban.
Persze nem akarom visszahozni azokat az időket, hiszen a világ változik.
Inkább kérdésben gondolkodom tovább: Hogyan tudom a mostani világban a gyermekeimmel megélni ezt az időszakot, hogy értéket adjon mindannyiunknak? Hogyan telhet szeretetteljes megengedésben az advent, miközben készülődünk, teszünk-veszünk?

Választásaink, döntéseink és tudatosságunk megélése

 

Manapság már nem írunk képeslapokat, legalábbis nem annyit, amennyit régen én és a korombeliek.
Hogyan tudjuk mégis a mostani online világba belevarázsolni az igazi egymásra hangolódást?
Hiszem, hogy lehetséges. Tudom, hogy lehet értéket adni úgy, hogy közben változunk a világgal. Lehetséges úgy élni ezt a gyorsan változó világot bármely korosztályba is tartozol, hogy megéljük a mindennapok örömeit.
Nem mindig tudtam ezt. Eltelt jónéhány év az életemből, amikor nem voltam tudatos, nem éltem a választásaimmal és döntési lehetőségeimmel.
Mostanra viszont tudom a lényeget: igyekszem nem engedni meg magamnak, hogy elvigyen a múlt „visszahívása”, vagy a jövőn való ábrándozás.

Megkérdezem magamtól:

 

  • Hogyan tudom a lehető legtöbbet kihozni a jelenből, miközben itt vannak a múlt értékei és a jövő tervei is bennem?
  • Mit adhat hozzá a derű a mai napon megélt dolgaimhoz?
Derűs készülődést!

Ezekkel a kérdésekkel, nyitottan az éppen abban a pillanatban érkező válaszokra végigélheted az advent időszakát úgy, hogy az örömteli és értékes legyen.

Szeretettel,
Horváth Éva
Igen mentor

 

„Gyere és kezdjük el december idusán felismerni azokat a belső kincseidet, amikkel megalkotunk egy olyan önismereti, felfelé ívelő spirált, amivel könnyedén és örömmel fogod megélni a Karácsonyt!
Az év utolsó egynapos tanfolyamára itt tudsz jelentkezni, kattints! Önmagad Választása kurzus 2018. december 15-én, Kecskeméten az EYVA Házban

Részleteket itt olvashatsz az Önmagad Választása tanfolyamról!

Csatlakozz be az ingyenes 21 igen 21 Facebook csoportba!

Mi változik az életedben, ha 21 napon át, minden nap szentelsz valamennyi időt arra, hogy használd a tudatosságot?