Tudatosan harmonikus advent

Gondoljuk át, hogyan tudjuk a mostani világban a gyermekeinkkel megélni úgy az adventi időszakot, hogy az értéket adjon mindannyiunknak? Miként telhet el az együtt töltött idő szeretetteli megengedésben, miközben készülődünk, teszünk-veszünk?

Ahogyan korábban megírtam, kezd a hitvallásommá válni Jim Roth mondása, miszerint: „Légy boldog azzal, ami van, miközben afelé törekszel, amire vágysz.”

Itt vagyunk Advent küszöbén és elméláztam azon, hogyan is zajlott ez az időszak a gyermekkoromban.
Persze nem akarom visszahozni azokat az időket, hiszen a világ változik.
Inkább kérdésben gondolkodom tovább: Hogyan tudom a mostani világban a gyermekeimmel megélni ezt az időszakot, hogy értéket adjon mindannyiunknak? Hogyan telhet szeretetteljes megengedésben az advent, miközben készülődünk, teszünk-veszünk?

Választásaink, döntéseink és tudatosságunk megélése

 

Manapság már nem írunk képeslapokat, legalábbis nem annyit, amennyit régen én és a korombeliek.
Hogyan tudjuk mégis a mostani online világba belevarázsolni az igazi egymásra hangolódást?
Hiszem, hogy lehetséges. Tudom, hogy lehet értéket adni úgy, hogy közben változunk a világgal. Lehetséges úgy élni ezt a gyorsan változó világot bármely korosztályba is tartozol, hogy megéljük a mindennapok örömeit.
Nem mindig tudtam ezt. Eltelt jónéhány év az életemből, amikor nem voltam tudatos, nem éltem a választásaimmal és döntési lehetőségeimmel.
Mostanra viszont tudom a lényeget: igyekszem nem engedni meg magamnak, hogy elvigyen a múlt „visszahívása”, vagy a jövőn való ábrándozás.

Megkérdezem magamtól:

 

  • Hogyan tudom a lehető legtöbbet kihozni a jelenből, miközben itt vannak a múlt értékei és a jövő tervei is bennem?
  • Mit adhat hozzá a derű a mai napon megélt dolgaimhoz?
Derűs készülődést!

Ezekkel a kérdésekkel, nyitottan az éppen abban a pillanatban érkező válaszokra végigélheted az advent időszakát úgy, hogy az örömteli és értékes legyen.

Szeretettel,
Horváth Éva
Igen mentor

 

„Gyere és kezdjük el december idusán felismerni azokat a belső kincseidet, amikkel megalkotunk egy olyan önismereti, felfelé ívelő spirált, amivel könnyedén és örömmel fogod megélni a Karácsonyt!
Az év utolsó egynapos tanfolyamára itt tudsz jelentkezni, kattints! Önmagad Választása kurzus 2018. december 15-én, Kecskeméten az EYVA Házban

Részleteket itt olvashatsz az Önmagad Választása tanfolyamról!