Amikor választássá alakítod a muszájt

A karácsony előtti napokban bementem elintézni a dolgaimat a városba. Látható a villogás, a díszbe öltöztetés mindenhol. Érezhető az Advent.

Mégis hol van ez a csillogás abban a láthatalan világban, ami körülvesz bennünket?
Miért dudálnak most többen?
Miért nem látszik, miért nem érezhető a láthatalan világban, hogy öröm ajándékot venni annak, akit szeretünk? Vagy akár annak, akit nem, vagy nem annyira kedvelünk.

Belemész a megszokottba, hogy ne kelljen konfrontálódni. És közben egyfolytában konfrontációban vagy Önmagaddal. Tényleg ezt akartad?

 

Miért nem vesszük meg örömmel az ajándékot, ha már úgyis megvesszük?

 

Amikor úgy érzed, hogy meg kell csinálni valamit, vagy amikor úgy döntesz, hogy ezt most megcsinálom: érzékeled a különbséget ebben a láthatatlan világban?

Nem érzed jobban magad, ha úgy döntesz, hogy megcsinálod? Ezt választod, azért, hogy Te magad jobban érezd magad. Úgy hiszem, hogy ha ezt minél többször megteszed, és minél többen tesszük meg, akkor szebb világot tetemtünk itt a láthatatlanban is.

 

Amikor választássá alakítod a muszájt. Ott belül Te döntesz, megkönnyíted-e magadnak…

És már mindent tudsz: hogy hogyan kellene; érted, de mégsem tudod úgy csinálni. Mégsem tudsz változtatni azon a robotpilóta üzemmódon, amiből működsz.

Mi lenne, ha ez megváltozna? Nem a világ, nem a fejed, nem a férjed, feleséged, gyerekeid, anyósod, hanem Te. Csak azért, hogy Neked könnyebb legyen.

Mit tudsz Te könnyedén megváltoztatni, ahhoz, hogy Neked könnyebb legyen?
Válaszd a tudatosságot! Ebben lehetek a segítségedre.

Horváth Éva
Igen mentor

Kapcsolódó írásom a tudatosabban megélt, harmonikus adventről itt olvasható!